Хмельницький запис

медичний форум

Записатись вул. Камянецька, 76 (Філармонія) телефон 0966609569

0966609569
Вул. Пілотська, 1 (Територія Обллікарні) телефон 0682668078

0682668078

Ви не увійшли.

#1 2022-12-23 01:15:35

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт
Windows 10Chrome 108.0

Вертебролог

вертебролог записатись запис на прийом огляд консультація призначення лікування Хмельницький
https://мрт-кт.укр/likari/vertebrologist


Хто такий вертебролог і що він лікує

В кейсі лікаря обов'язковим і найінформативнішими є дослідження МРТ хребта спини https://мрт-кт.укр/mrt/mrt-khrebta

Вертебролог – лікар, який займається діагностикою та лікуванням патологій опорно-рухового апарату.

Причини різних захворювань хребта можуть бути спричинені дистрофічними змінами хребта, міжхребцевих дисків, зв'язок, навколосуглобових м'язів. Серед інших причин – інфекційні процеси, патології внутрішніх органів та навіть онкологія.

Грамотний лікар-вертебролог на першій консультації може сказати Вам, чи Ваше нездужання є патологією хребта: сколіоз, кіфоз, остеохондроз, грижі дисків і т.д. — або слід обстежитися щодо виключення інших захворювань.

Висновок вертебрологу може бути доповнено лабораторними та діагностичними дослідженнями, такими як рентген, МРТ, УЗД, ВІЛ-кардіографія, дуплексне сканування судин і т.д.

У разі болю чи іншого нездужання в області різних відділів хребта не варто займатися самодіагностикою і тим більше самолікуванням. Дискомфорт, який Ви відчуваєте у крижовому, поперековому, шийному відділі, оніміння та/або слабкість у руках, пальцях рук – такі симптоми не обов'язково пов'язані з хворобами хребта. Це можуть бути судинні патології та навіть провісники інсультів. Важливо вчасно звернутися за консультацією до вертебролога, судинного невролога, щоб унеможливити початок грізних захворювань, отримати кваліфіковану діагностику та призначення лікування для усунення причин Вашого стану.

Також без консультації лікаря-вертебролога не рекомендується звертатися до мануального терапевта чи масажного кабінету. Іноді пацієнтам здається, що силова дія на хворе місце принесе швидке полегшення. Але поспішний перехід до мануальних, масажних технік без встановленого діагнозу може погіршити стан, наприклад посилити запалення суглобів, спровокувати гіпертонічний криз. У пацієнта може бути ряд супутніх захворювань, при яких протипоказані жорсткі техніки і треба шукати альтернативні, більш щадні методи лікування.

Без встановленого діагнозу також варто самостійно гріти хворе місце. Ваш дискомфорт або біль можуть бути не пов'язані з хребтом і мати інфекційну або судинну природу, тоді теплові дії можуть спровокувати розвиток, наприклад, гострої судинної патології та призвести до розвитку гіпертонічного кризу та інсульту.

Лікування вертебрологом
Будь-яка схема лікування при патологіях хребта має бути призначена лікарем. У своїх призначеннях вертебролог виходить із Вашого анамнезу, віку, стану. Наприклад, остеохондроз у пацієнтів похилого віку, які мають в анамнезі остеопороз та гіпертонічну хворобу, лікується схемами та методами, які відрізняються від схем лікування остеохондрозу у пацієнта молодшого віку та з іншим анамнезом.

Правильна підібрана лікарем-вертебрологом схема лікування відновлює іннервацію органів, тканин та організму загалом, прибираючи причину захворювання та забезпечуючи самовідновлення хворих органів.

У цьому лікарський арсенал передбачає як медикаментозне лікування, а й ефективну фізіотерапевтичну програму відновлення функцій і структури хребта.


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#2 2023-07-26 10:57:18

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт
iPadSafari

Re: Вертебролог


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

,
[Bot] claudebot

Підвал форуму

Під керуванням FluxBB

[ Згенеровано за 0.015 сек, 7 запитів виконано - Використано пам'яті: 521.7 Кбайт (Пік: 529.17 Кбайт) ]