Хмельницький запис

медичний форум

Записатись вул. Камянецька, 76 (Філармонія) телефон 0966609569

0966609569
Вул. Пілотська, 1 (Територія Обллікарні) телефон 0682668078

0682668078

Ви не увійшли.

#1 2016-12-22 20:11:22

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт

Уролог оперуючий

Уролог оперуючий лікар прийом, огляд, консультація, призначення лікування Хмельницький

Приймає один із кращих лікарів Хмельниччини Монастирський Володимир Миколайович

Головний уролог хмельницької області кандидат медичних наук доцент кафедри хірургії післядипломної освіти лікарів.

Записатись на обстеження МРТ і КТ м. Хмельницький вул. Камянецька, 75 (Філармонія) телефон 0966609569


https://мрт-кт.укр/ru/vrachi/urolog

https://мрт-кт.укр/likari/urolog

https://мрт-скт.укр/?p=1098


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#2 2018-01-29 19:48:35

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт

Re: Уролог оперуючий

Діагностика відповідно вітчизняних, європейських та світових стандартів і протоколів в урології та онкоурології

Макроматурія або мікрогематурія
КТ є інформативним методом діагностики захворювань сечовидільної системи, що супроводжуються гематурією.
Гіпертонія:
пацієнти молодого віку; неефективне медикаментозне лікування МР- ангіографія та КТ-ангіографія призначаються з метою візуалізації стенозів судин при плануванні хірургічного лікування та ендоваскулярних втручань. МРА ниркових артерій повинна здійснюватись на апаратах експертного класу з індукцією магнітного поля не менше ніж 1,5 T. КTА не поступається за інформативністю МР АГ. КТ (нативне сканування або з використанням РКЗ, залежно від функціонального стану нирок) призначається у разі сумнівних висновків УЗД та нез`ясованої причини обструкції сечовивідних шляхів. МРТ є можливою альтернативою КТ і призначається за наявності протипоказань до застосування контрастуючих засобів.
Ниркова коліка
Нативна КТ є методом вибору в разі виникнення підозри на ниркову коліку. Нативна КТ в усіх випадках завжди дозволяє виявити камінь і рівень блоку, а дослідження з в/в контрастуванням − виключити інші причини обструкції нирки. За наявності ниркової коліки УЗД перевершує за точністю внутрішньовенну видільну урографію, але сутєво поступається за інформативністю КТ.
Конкременти в нирках (за відсутності ниркової коліки)
КТ є базовими методами діагностики із нирково-кам'яною хворобою. КТ − більш чутливий метод для деталізації патологічного процесу. УЗД є менш чутливим методом, ніж КТ. КТ чутлива у візуалізації та оцінці структури ниркових пухлин розміром понад 1,0−1,5 см. Мультифазна МДКТ – оптимальний метод діагностики та стадіювання нирково-клітинної карциноми. За діагностичною ефективністю МРТ (особливо з контрастним підсиленням) не поступається МДКТ. Нативне МРТ призначається за наявності протипоказань до застосування контрастуючих засобів. Метод може надати додаткову інформацію у разі невизначених результатів КТ. Найточніше виявлення рівня і причини обструкції, особливо пухлинного походження, забезпечують КТ або МРТ. При ускланеному клінічному перебігу захворювання та за відсутності ефекту від лікування показана МДКТ із мультифазним котрастуванням (діагностика ниркового сепсису та пієлонефриту). Трансплантація нирки на сучасному етапі проводиться з діагностичним супроводом багатьох променевих методів візуалізації (МР АГ, МДКТ АГ, МРТ, КТ), кожен з яких призначається для вирішення конкретної клінічної задачі.
Пухлини мозкового шару надниркових залоз
КТ та МРТ мають певні переваги в оцінці анатомо-топографічних та структурних особливостей новоутворень. Як КТ, так і МРТ можуть визначати ураження надниркових залоз при синдромі Кушинга. Однак вузлова гіперплазія кори надниркових залоз часто спостерігається як у хворих з АКТГ-залежним, так і у пацієнтів з АКТГ-незалежним синдромом Кушинга. КТ не завжди доволяє відрізнити аденому надниркових залоз від вузлової гіперплазії, тому в подальшому рекомендується дослідження венозної крові при КТ контрастної ангіографії надниркових залоз. Ураження коркового шару надниркових залоз; первинний гіперальдостеронізм (синдром Конна) Н18 КТ і МРТ дозволяють диференціювати односторонню аденому та білатеральну гіперплазію надниркових залоз.
Нирка
Диференціальна діагностика, стадіювання
КТ, МДКТ − метод вибору у візуалізації, диференціальній діагностиці та стадіюванні злоякісних пухлин нирок. КТ чутлива у виявленні ниркових утворень розміром 1,0−1,5 см та деталізації їх структури. КТ необхідна для визначення місцевого поширення пухлини та обстеження зон ймовірного реґіонарного і віддаленого метастазування. Протягом одного дослідження здійснюється КТ грудної, черевної порожнини, порожнини таза. КТ-урографія більш точна, ніж ВВУ, у визначенні поширення уроепітеліального раку в порожнистій системі нирки та сечоводі. МРТ призначається з метою уточнення даних УЗД та КТ щодо структури, місцевого поширення пухлин та наявності пухлинних тромбів у нирковій та нижній порожнистій венах. МРТ є альтернативою КТ у разі протипоказань до застосування йодовмісних контрастуючих засобів. КТ та МРТ призначаються за наявності клінічних та/або УЗ-ознак локального рецидиву. МРТ не має переваг перед КТ, проте слугує її альтернативою в разі існування протипоказань до застосування йодовмісних контрастуючих засобів.
Сечовий міхур
Диференціальна діагностика, стадіювання
Візуалізація метастазів у легені. За наявності сумнівних результатів рентгенографії та поширених пухлин (Т3-4) доцільна низькодозова КТ. КТ поступається за специфічністю МРТ, проте може бути альтернативним способом оцінки поширення уроепітеліальних пухлин у порожнистих системах нирок та сечоводах (КТ- урографія). Дослідження доцільно доповнити скануванням грудної порожнини з метою візуалізації легеневих метастазів.
Зважаючи на недостатню чутливість УЗД, за наявності клініколабораторних показань доцільне МРТ. МРТ призначається за наявності клініко-лабораторних та/або УЗ-ознак рецидиву пухлини. Метод також доповнює дані цистоскопії про поширеність патологічного процесу. КТ більш ефективна в оцінці ефективності хіміотерапії у хворих із наявними легеневими метастазами.
Передміхурова Залоза
Диференціальна діагностика, стадіювання
МРТ забезпечує найточніше визначення місцевого поширення пухлини порівняно з простатектомією. Якщо на підставі УЗД або МРТ виявлено поширення пухлини на органи малого таза, призначається МРТ черевної порожнини. КТ показана в особливих випадках КТ не є інформативною у визначенні місцевого поширення раку передміхурової залози. Дослідження призначається за наявності протипоказань до МРТ з метою деталізації залучення до патологічного процесу органів порожнини таза, черевної порожнини та позаочеревинного простору. Візуалізація метастазів у легені. За наявності сумнівних результатів рентгенографії та наявності поширених пухлин ( Т3-4) доцільна низькодозова КТ. Моніторинг КТ ОГК показаний.
Яєчки
Диференціальна діагностика, стадіювання
КТ є методом вибору для стадіювання пухлинного процесу й передбачає обстеження органів грудної клітки, черевної порожнини та порожнини таза. МРТ не має переваг перед КТ, проте призначається для обстеження ОЧП i OМТ у хворих із непереносимістю йодовмістного контрасту. Моніторинг КТ та МРТ, КТ є методом вибору для оцінки ефективності лікування, діагностики рецидиву (прогресування) захворювання. Виявлення резидуальних утворень важливе для визначення показань до хірургічного втручання. Зазвичай здійснюється КТ ОГК/ОЧП/ОМТ. МРТ не має переваг перед КТ, проте призначається для обстеження ОЧП і ОМТ у хворих із непереносимістю йодовмістного контрасту.


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#3 2022-11-20 13:29:35

Уролог
Гість
iPadSafari

Re: Уролог оперуючий

Лікар уролог – хто це та що лікує? Все про лікарську спеціальність уролог
Чоловічий уролог
Гінеколог-уролог
Дитячий уролог
У яких випадках необхідно звертатися до фахівця дорослим?
У яких випадках потрібно звертатися до лікаря з дитиною?

Лікар-уролог – фахівець, який займається діагностикою, профілактикою та терапією захворювань сечовидільної та чоловічої статевої систем, а також заочеревинного простору. Урологія – як терапевтична, а й хірургічна дисципліна. Фахівці здійснюють не лише медикаментозне, а й оперативне лікування. Дехто вважає, що лікарі приймають лише чоловіків. Насправді це не так. До фахівця можуть звертатися і жінки. Існує і такий напрямок, як дитяча урологія. Часто лікарям доводиться усувати і вроджені патології. Урологи - професіонали широкого профілю, звертатися до яких слід відразу після виявлення будь-яких ознак захворювань.

Важливо! Ниркові патології лікують відразу два лікарі: нефролог та уролог. Деякі пацієнти знають, до кого звертатися. Слід запам'ятати, що нефрологи займаються лише консервативною терапією, а урологи проводять як медикаментозну та іншу нехірургічну терапію, так і оперативні втручання.

Чоловічий уролог

Цей лікар займається лікуванням, профілактикою та діагностикою таких захворювань, як:

Запалення сечового міхура . Чоловіки страждають на цистити нечасто, що пов'язано з особливою будовою уретри. Тим не менш, патологія зустрічається і турбує переважно представників сильної статі віком від 40 років. Запалення в сечовому міхурі зазвичай виникають через попадання інфекції в простату, уретру, придатки яєчок та сім'яники. Цистит рідко стає у чоловіків самостійною патологією. Зазвичай до запального процесу в сечовому міхурі приєднуються інші захворювання сечостатевої системи. З цієї причини лікування має бути комплексним та професійним
Сечокам'яна хвороба . При такій патології в сечовому міхурі, нирках та сечоводі з'являються тверді утворення різних розмірів. Цікаво, що у молодих пацієнтів сечокам'яна хвороба найчастіше вражає нирки та сечоводи, а у дітей та людей похилого віку – сечовий міхур. Кількість каменів та їх розміри можуть бути різними. Трапляються як дуже невеликі відкладення (крупинки, пісок), так і дуже великі (до 12 сантиметрів). Розвивається патологія з низки причин. До основних належать порушення обмінних процесів. Провокуючими факторами стають неправильне харчування, підвищена кислотність сечі, нестача поживних речовин, хронічні захворювання внутрішніх органів, зневоднення організму
Уретрит. Запальні процеси в сечівнику - досить часто зустрічається патологія. Вона може бути первинною чи вторинною. Кожна форма патології утворюється з низки причин. Зараження можливі при статевих контактах, оперативних втручаннях та інших шляхах
Нефрит . Ця патологія є запалення нирок. Реєструють як первинний нефрит, який пов'язаний із виникненням запального процесу безпосередньо у нирках, так і вторинний – він є наслідком патологій інших органів. Первинна форма захворювання зазвичай провокується кишковою паличкою, стрептококами та іншими небезпечними мікроорганізмами, а вторинне виникає при цукровому діабеті, алкоголізмі, алергічних реакціях та ін.
Фахівці беруть участь у лікуванні:

Простатита
Безпліддя
Інфекцій, що передаються статевим шляхом
Проблем у роботі органів статевої системи
Лікарів широкого профілю залучають до роботи з пацієнтами з різними запальними процесами.

До компетенції урологів входить і виявлення, профілактика та лікування інфекційних процесів.

До професіоналів звертаються за таких патологічних процесів, як:

Будь-які висипання в області паху
Освіта (бородавки та ін.) на статевих органах
Баланопостите, що є запаленням головки і крайньої плоті статевого члена
Консультація лікаря уролога зі спеціалізацією «венерологія» є актуальною при підозрах на:

Кандидоз
Трихомоніаз
Гонорею
Сифіліс та інші патології
Дані захворювання викликаються найпростішими мікроорганізмами, бактеріями та грибками. Також венерологи займаються терапією вірусу папіломи людини та ВІЛ, корости. Слід розуміти, що з перелічених захворювань на перших етапах свого розвитку протікають без будь-яких симптомів. Це зобов'язує людину, схильну до інфекційних патологій, регулярно проходити обстеження.

Урологи займаються лікуванням, профілактикою та діагностикою різних патологічних процесів чоловічої статевої системи.

Консультація лікаря уролога зі спеціалізацією «андрологія» є актуальною при проблемах, пов'язаних з:

Чоловічим безпліддям
Патологіями передміхурової залози
Чоловічим клімаксом
У урологів-андрологів спостерігаються чоловіки з різними сексуальними розладами, порушеннями синтезу андрогенів та обмінних процесів. Фахівці залучаються до терапії онкологічних захворювань.

Важливо! Урологи-андрологи, на відміну від андрологів, лікують та захворювання сечового міхура. До лікаря ви можете записатися при порушеннях сечовипускання, наприклад незалежно від його причин. Сьогодні багато гормональних і ендокринних порушень лікуються консервативно. Якщо вам потрібне оперативне втручання, спостерігатиме вас хірург-уролог.

Лікарі вузького профілю онкологія займаються виключно лікуванням та діагностикою новоутворень сечовидільної та статевої системи.

Онкологи забезпечують:

Постановка діагнозу
Підбір протоколу лікування
Видалення новоутворень
Фахівці ретельно вивчають анамнез пацієнтів, визначають причини утворення доброякісних чи злоякісних пухлин, направляють на обстеження та консультації до інших фахівців. Також лікарі допомагають скоротити дискомфортні та болючі відчуття на різних стадіях раку. Вони займаються комплексним проведенням онкологічної терапії, займаються відновленням хворих на стадії ремісії. Особлива увага урологами-онкологами приділяється запобіганню розвитку небезпечних захворювань. Фахівці розробляють та впроваджують профілактичні програми з онкологічних патологій.

Звертаються до урологів не лише чоловіки, а й жінки.

Фахівці забезпечують терапію наступних патологій:

Цистит. Дане захворювання зустрічається у жінок досить часто через особливості будови внутрішніх органів. Цистит може бути викликаний патологічними процесами у сечостатевої системі, а й у кишечнику чи верхніх дихальних шляхах. Швидкому поширенню інфекції сприяє кровообіг. Саме зі струмом крові до сечового міхура можуть проникати шкідливі мікроорганізми. Стимулюючими факторами розвитку циститу стають загальне виснаження організму, переохолодження та перевтома, оперативні втручання та травми. Патологія може бути спровокована навіть невеликим травмуванням слизової або тривалим прийомом низки лікарських засобів.
Пієлонефрит. Це запальне захворювання. Воно торкається нирок і стає причиною болю, напруги м'язів в області їх проекції, підвищення температури, загальної слабкості та підвищення температури. Лікування пієлонефриту слід починати якомога раніше, тому що ця патологія (як і деякі інші) може спровокувати ниркову недостатність та інші небезпечні ускладнення.
Уретрит. При цій патології уражається сечівник. Розвивається захворювання переважно при переохолодженні. Уретрит може мати як інфекційну, так і неінфекційну природу
Сечокам'яна хвороба . Ця патологія полягає у освіті твердих відкладень різних розмірів. У жінок захворювання нерідко протікає довгий час безсимптомно і стає причиною сильного болю та підвищення температури лише тоді, коли камінь повністю перекриває сечівник.
Сечостатеві нориці . За такої патології жінки страждають від мимовільного виділення сечі. При цьому природне сечовипускання може зберігатися (якщо свищ має відносно невеликий розмір). Патологія не просто завдає фізичного дискомфорту, а може стати причиною того, що жінка відмовляється виходити з дому. Сечостатеві нориці піддаються лікуванню, потрібно лише якомога раніше звернутися до фахівця.
ГМП (гіперактивність сечового міхура). Вона характеризується цілим спектром симптомів. У тому числі як нетримання сечі, а й прискорене сечовипускання, і навіть переважання нічного сечовипускання над денним
Ниркова недостатність . Ця патологія є однією з найнебезпечніших. Вона проявляється як порушення всіх функцій нирок. При нирковій недостатності виникають розлади обмінних процесів. До причин патологічного стану відносять як захворювання нирок, так і ендокринні порушення, інфекційні процеси, шокові стани.
Жіночі урологи займаються лікуванням та іншими захворюваннями.

В тому числі:

Гіперфункція статевих залоз
Різні форми нетримання сечі
Опущення нирок та ін.
Сьогодні практично всі захворювання успішно лікуються. Важливо лише не соромитися виявлених проблем та своєчасно звертатися до лікаря. Він проведе комплексну діагностику та обов'язково призначить адекватне лікування всіх виявлених патологій.

Гінеколог-уролог

Цей лікар займається діагностикою, профілактикою та лікуванням цілого комплексу захворювань жіночої сечостатевої системи.

До патологій, з якими слід звернутися до лікаря, відносять:

Бактеріальний вагіноз . Ця патологія є наслідком порушення нормальної мікрофлори піхви, розвивається з низки причин, серед яких як порушення рівня гормонів і натомість клімаксу, вагітності чи інших станів, а й часта зміна статевих партнерів, переохолодження, хронічні стреси, інфекції. У початковій стадії вагіноз протікає безсимптомно. Жінка може не звернути увагу на те, що характер та кількість виділень із піхви змінилися. При розвитку вагіноз стає причиною запалення шийки матки та стінок піхви. Ці патології вже небезпечніші і виявляються яскравими симптомами.
Пролапс геніталій (їх випинання). Ця патологія трапляється майже у половини жінок. Її причиною може стати як пологова травма, так і ослаблення тканин, які забезпечують підтримку структур тазу. Також до розвитку патології наводять варикозне розширення вен, вроджені дефекти, надмірна рухливість суглобів та ін. Результатом пролапсу стає те, що органи малого тазу не можуть фіксуватися у своєму нормальному положенні та випадають у просвіт піхви. Це привозить до різних ускладнень: опущення матки, випинання прямої кишки та ін. Деякі стани не просто доставляють дискомфорт жінці, а порушують її звичний спосіб життя та суттєво погіршують стан здоров'я
Розлади сексуального характеру
Інфекції, що передаються статевим шляхом
Як правило, на прийом до уролога-гінеколога направляє гінеколог у випадках, коли жінці потрібна допомога вузького фахівця.

Дитячий уролог

Цей лікар займається лікуванням, профілактикою та діагностикою порушень сечостатевої системи у дітей та підлітків. Фахівець приймає дівчаток та хлопчиків.

Консультація лікаря уролога важлива для дітей та підлітків, які страждають від таких патологій, як:

Нетримання сечі
Гострий уретрит
Цистит
Захворювання можуть бути викликані як уродженими дефектами, так і незрілістю центральної нервової системи, звуженням уретри, розладами випорожнень, звуженням крайньої плоті та іншими причинами.

Також дитячі урологи займаються лікуванням таких поширених патологій, як:

Пієлонефрит . Ця патологія спостерігається переважно у дівчинки віком до 5 років. Захворювання може протікати у гострій чи хронічній формі
Гломерулонефрит . Це тяжке захворювання може бути первинним чи вторинним. При первинному перебігу воно провокується порушенням структури нирок, при вторинному – інфекційними процесами. При патології уражаються нирки, що стає причиною скорочення сечі, що виділяється, виражених набряків, появи в сечі крові
Сечокам'яна хвороба . У дітей та підлітків така патологія виникає переважно через порушення режиму харчування та прийому рідини, а також прийом лікарських препаратів без контролю з боку терапевта чи іншого фахівця. Сечокам'яна хвороба є однією з найнебезпечніших для маленьких пацієнтів, оскільки може спровокувати низку ускладнень.
Спадкові нефропатії . При таких патологіях виникають полікістоз нирок та інші аномалії органів
Важливо! Дитячі урологи можуть мати такі спеціалізації:

Уролог-андролог . Такі фахівці займаються лікуванням різних вроджених аномалій у хлопчиків, водянки яєчка, варикоцеле, гриж та ін.
Уролог-гінеколог . Ці лікарі проводять терапію вроджених вад у дівчаток
Хірург-уролог. Ці фахівці займаються усуненням численних вад полової та сечовидільної систем у хлопчиків та дівчаток шляхом проведення оперативних втручань (у тому числі малоінвазивних, ендоскопічних).
У яких випадках необхідно звертатися до фахівця дорослим?

Звернутися до уролога дорослій людині необхідно при:

Виникнення болю в нижній частині живота
Дискомфорт під час сечовипускання
Сторонні виділення під час сечовипускання (у тому числі поява крові в сечі)
Будь-які зміни консистенції сечі
Затримки сечовипускання
Слід розуміти, що онлайн-консультація часто не дозволяє поставити точний діагноз, оскільки фахівець не має результатів огляду та діагностики. Найчастіше для визначення патології, що є у вас, потрібно провести не одне, а кілька обстежень. Тільки в цьому випадку лікар поставить діагноз та призначить адекватне лікування.

Чоловікам важливо записатися на прийом не тільки при перерахованих вище загальних симптомах, але і при:

Болі у прямій кишці під час дефекації
Прискорене сечовипускання
Паління в промежині
Часткове або повне зниження статевого потягу
Тривалої ерекції вночі
Прискореному сім'явипорскуванні (у тому числі супроводжується неприємними відчуттями)
Підвищеної дратівливості та стомлюваності
Дані симптоми зазвичай свідчать про наявність простатиту, але можуть бути симптомами ряду інших захворювань. Точнісінько визначити ваш діагноз може лише лікар на прийомі.

Жінкам рекомендується відвідати уролога при таких частих симптомах низки патологічних процесів, як:

Часте сечовипускання вночі, що змушує часто прокидатися
Сверблячка в промежині
Болі в нижній частині живота, в паху та попереку
Нетримання сечі (як постійне, так і виникає періодично)
Наліт на статевих органах, будь-які висипання та новоутворення
Якщо ви не знаєте, якою є проблема – урологічною чи гінекологічною, попередньо проконсультуйтеся з терапевтом. Він направить вас до потрібного фахівця.

У яких випадках потрібно звертатися до лікаря з дитиною?

З дитиною слід відвідати уролога при:

Аномаліях будови статевих органів
Наявність виділень із статевих органів
Появі висипки на статевих органах
Утруднене сечовипускання
Болі в нижній частині живота, попереку та пахвинної області
Нерідко дитина не може поскаржитися батькам на біль або інші симптоми патологічних процесів просто через те, що ще не говорить або не може точно сформулювати свої відчуття. Саме тому дуже важливо уважно стежити за станом малюків, вимірювати температуру, обмацувати животик, стежити за регулярністю сечовипускання, кольором та іншими характеристиками сечі.

Переваги лікування у Ультрадіагностиці

Можливість комплексного та ефективного лікування всього переліку захворювань . У нас можна пройти терапію простатиту, раку простати, зниження статевого потягу, сечокам'яної хвороби та ін.
Висококваліфіковані лікарі.
Комфортні умови у клініках. Консультація уролога завжди проводиться у спокійній та розслабленій атмосфері. Вам не доведеться переживати та хвилюватися
Точні та оперативні методи діагностики. Обстеження пацієнтів проводиться із застосуванням ультразвуку, комп'ютерної та магнітно-резонансної томографії, біопсії та ендоскопії.
Власна експрес-лабораторія. Дослідження у ній можуть проводитись у режимі CITO (терміново)
Сувора відповідність міжнародним протоколам лікування. Застосовуються передові технології: fast track хірургія, роботні операції, всі види лапароскопічних втручань
Наявність у штаті уролога та інших лікарів. Це дозволяє фахівцям співпрацювати один з одним з метою підвищення ефективності терапії та розробки нових методів профілактики та лікування різних захворювань
Індивідуальний підхід . Програми лікування та профілактики складаються на основі докладних звітів про стан здоров'я пацієнта
Надання всього комплексу послуг: прийом лікаря та дослідження у власній лабораторії, підготовка до операції, хірургічні втручання різного ступеня складності, реабілітаційний курс

#4 2023-07-26 11:00:21

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт
iPadSafari

Re: Уролог оперуючий


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

,
[Bot] claudebot

Підвал форуму

Під керуванням FluxBB

[ Згенеровано за 0.050 сек, 9 запитів виконано - Використано пам'яті: 676.33 Кбайт (Пік: 725.22 Кбайт) ]