Хмельницький запис

медичний форум

Записатись вул. Камянецька, 76 (Філармонія) телефон 0966609569

0966609569
Вул. Пілотська, 1 (Територія Обллікарні) телефон 0682668078

0682668078

Ви не увійшли.

#1 2022-10-22 08:31:59

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт
iPadSafari

Нейрофізіолог

Нейрофізіологія
https://мрт-кт.укр/likari/likuvannya-ne … h-rozladiv
Електроенцефалографія (ЕЕГ)
Електронейроміографія (ЕНМГ)
БОС-ЕЕГ-терапія (метод біологічного зворотного зв'язку)
Ехоенцефалографія (Ехо-ЕГ)
Реоенцефалографія (РЕГ)
Нейрофізіологія - наука, що вивчає за допомогою електрофізіологічних методик особливості організації, функціонування та взаємодії центральної нервової системи та головного мозку.

Ця область медицини тісно пов'язана з неврологією , психологією, фізіологією, біологією та анатомією, проте, на відміну від цих дисциплін, займається переважно теоретичними дослідженнями.

Предметами вивчення нейрофізіології є зорове, слухове, дотикальне та нюхове сприйняття людини, її емоційні та соматичні реакції, механізми прийому та обробки інформації тощо.

Зародження нейрофізіології відносять до позаминулого віку. Довгий час наукова діяльність полягала у проведенні та описі дослідів над тваринами. У результаті таких досліджень вчені, наприклад, виявили схожість багатьох функцій ЦНС тварин і людей.

До кінця XIX століття був накопичений великий обсяг відомостей про неврологію та фізіологію, був потрібний своєрідний поштовх, що дає розуміння, як ці знання використовувати. Цим імпульсом стало відкриття нейрона, функціонально-структурної одиниці нервової системи.

ХХ століття стало епохою грандіозних медичних відкриттів. Неоціненний внесок у розвиток науки нейрофізіології зробили російські дослідники та лікарі: І. М. Сєченов, автор праці «Рефлекси головного мозку», І.П. Павлов, В.М. Бехтерєв, Н.Є. Введенський, А.Ф Самойлов.

Винайдені у наступні десятиліття методи нейрофізіологічного дослідження дозволили вивести діагностику захворювань мозку та нервової системи на новий рівень.


1/3
Консультація з лікарем-неврологом

1/3
Електроенцефалограма (Ехо-ЕГ)

1/3
Електроенцефалограма (Ехо-ЕГ)
Чим займається нейрофізіолог?
Нейрофізіолог – це фахівець, який, будучи одночасно і медиком, і аналітиком, збирає та інтерпретує дані нейрофізіологічного обстеження, щоб поставити пацієнту точний діагноз та рекомендувати оптимальний варіант лікування.

За допомогою різних інструментальних методів лікар-нейрофізіолог визначає ступінь та характер ураження нервової системи хворого, аналізуючи такі функції, як зір, слух, дотик, нюх, об'єм та координація рухів, електрична активність головного мозку та м'язових клітин.

Нейрофізіологічні дослідження дозволяють провести точну діагностику, що дуже важливо за симптоматики, характерної для різних патологій. Так, головний біль може свідчити як про підвищений внутрішньочерепний тиск, так і про наявність судинних змін або пухлинний процес у головному мозку.

Значення нейрофізіологічних досліджень для діагностики захворювань неврологічного та іншого профілю важко переоцінити.

Причини звернення до нейрофізіолога
В наш час неврологічні захворювання є практично у кожної людини.

Приводом записатися на консультацію нейрофізіолога можуть бути:

наслідки черепно-мозкової травми ;
розлади зору, слуху, нюху, дотику;
порушення пам'яті, уваги, концентрації;
порушення координації рухів;
м'язова слабкість, судоми;
вегето-судинна дистонія ;
головний біль , запаморочення;
безсоння та інші порушення сну;
депресія , неврози , фобії, страхи, панічні атаки та ін.

1/3
Електронейроміографія (ЕНМГ)

1/3
Електронейроміографія (ЕНМГ)

1/3
Електронейроміографія (ЕНМГ)
Методи нейрофізіологічного дослідження
Апаратні дослідження дозволяють виявити найдрібніші ознаки патологічних змін, визначити характер захворювання та причини його розвитку.

У МедикСіті» представлені всі сучасні методи дослідження нейрофізіології мозку:

електроенцефалографія (ЕЕГ) ;
реоенцефалографія (РЕГ) ;
електронейроміографія (ЕНМГ) ;
магнітно-резонансна томографія (МРТ) .
Також у нейрофізіології застосовують ехоенцефалографію (Ехо-ЕГ).

ЕЕГ

Дозволяє оцінити активність кори головного мозку під час неспання чи сну. Застосовується для діагностики інсульту, захворювань судин, епілепсії , пухлин головного мозку, черепно-мозкових травм , порушення функції руху, порушень сну тощо.
Єдине дослідження, яке може бути застосоване до людини непритомною.

РЕГ

Метод, що дає інформацію про стан судин головного мозку (тонус, ступінь еластичності, активність та ін.) та церебральний кровоток. Застосовується в діагностиці судинної дистонії , мігрені, артеріальної гіпертонії , порушень вестибулярного апарату, при черепно-мозкових травмах .

ЕНМГ

Дозволяється досліджувати функціональну спроможність м'язів та периферичних нервів. Корисний при діагностиці поліневритів, радикулопатій , гриж міжхребцевого диска , цукрового діабету та ін.

МРТ

Надзвичайно інформативний та практично безпечний метод дослідження. Застосовується при діагностиці стану хребта, суглобів, мозку, судин, і навіть м'яких тканин.

Відлуння-ЕГ

Ультразвуковий нешкідливий метод. Дає інформацію про патологічні зміни у структурі головного мозку. Використовується при діагностиці пухлин, травм, аномалій розвитку та ін.

У нашій клініці представлені всі провідні методи нейрофізіологічних досліджень, проводить їх досвідчений лікар-нейрофізіолог . На дослідження необхідно записуватись заздалегідь!

Види нейрофізіологічних досліджень
Клініка «МедикСіті» може запропонувати вам такі види досліджень нейрофізіології мозку:

ЕЕГ (реоенцефалографія) ;
РЕГ (електроенцефалографія) ;
ЕНМГ (електронейроміографія) ;
Відлуння-ЕГ (ехоенцефалографія)
ЕЕГ

За допомогою електроенцефалографії можна проводити перевірку функцій центральної нервової системи, а також аналізувати функціональні та органічні ураження головного мозку.

ЕЕГ може використовуватися для діагностики епілепсії , пухлин, запальних та судинних захворювань мозку, різних травм . Показання щодо ЕЭГ можуть бути різні, серед них - напади, судоми, ходіння і говоріння в процесі сну. Дане дослідження у нейрофізіології рекомендується при отруєнні отрутами з нейротоксичною дією, при черепно-мозкових травмах .

Електроенцефалографія - єдине дослідження, яке може проводитися, навіть якщо хворий перебуває у несвідомому стані.


1/3
Електроенцефалографія (ЕЕГ)

1/3
Електроенцефалографія (ЕЕГ)

1/3
Електроенцефалографія (ЕЕГ)
РЕГ

Основне завдання реоенцефалографії – виявлення причин судинної патології головного мозку. РЕГ допомагає вивчати церебральний кровотік – за рахунок реєстрації коливань електричного опору тканин головного мозку при пропусканні через них слабкого струму високої частоти.

РЕГ - абсолютно безпечне та безболісне дослідження. Досвідчений нейрофізіолог може порекомендувати його як при зниженому, так і при підвищеному артеріальному тиску , а також при атеросклерозі судин головного мозку , головних болях та мігрені .

ЕНМГ

Електронейроміографія покликана досліджувати ступінь та функцію уражень периферичного нейромоторного апарату, що виникли внаслідок нейросоматичних та неврологічних хвороб.

Відлуння-ЕГ

Ехоенцефалографія  - ультразвуковий метод, що найчастіше використовується лікарями для первинної діагностики ушкоджень тканин головного мозку.

БОС-ЕЕГ-терапія

У клініці «МедикСіті» крім нейрофізіологічних досліджень застосовується БОС-ЕЕГ-терапія – метод біологічного зворотного зв'язку, який ґрунтується на інформації про індивідуальні властивості мозкової ритміки та розподіл біопотенціалів у різних ділянках кори головного мозку.

За допомогою БОС-ЕЕГ-терапії нейрофізіолог вчить пацієнта контролювати свій психоемоційний стан, боротися з депресією , панічними атаками та стресами.

Звернення до досвідченого лікаря-нейрофізіолога гарантує вам професійний підхід до діагностики недуги, інтерпретації результатів обстежень та призначення адекватної терапії, суворо індивідуальної у кожному конкретному випадку.
https://мрт-кт.укр/elektroentsefalohrafiia


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#2 2023-07-27 03:13:11

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт
iPadSafari

Re: Нейрофізіолог


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#3 2024-02-20 22:14:10

Abi
Гість
Windows 10YaBrowser 22.7

Re: Нейрофізіолог

Кращий лікар в Хмельницькому

#4 2024-03-18 02:01:44

Abi
Гість
Windows 10Microsoft Edge 114.0

Re: Нейрофізіолог

Hello,

I'm Abi, an English SEO copywriter and content writer. I excel in crafting blogs, articles, e-commerce product descriptions, SEO content, website content, business service descriptions, newsletter content, brochures, proofreading, social media captions, LinkedIn content, and SOPs.

My rate is USD 40 for every 1000 words of content. If you don't have time to plan out your content, we can help you with that.

Feel free to email me at Contentwriting011994@outlook.com with any current requirements.

Thanks,

Abi

,
[Bot] claudebot

Підвал форуму

Під керуванням FluxBB

[ Згенеровано за 0.015 сек, 7 запитів виконано - Використано пам'яті: 573.84 Кбайт (Пік: 602.7 Кбайт) ]