Хмельницький запис

медичний форум

Записатись вул. Камянецька, 76 (Філармонія) телефон 0966609569

0966609569
Вул. Пілотська, 1 (Територія Обллікарні) телефон 0682668078

0682668078

Ви не увійшли.

#1 2015-12-21 19:36:19

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 440
Сайт

Травматолог

Ортопед-травматолог лікар

Лікар ортопед-травматолог, відділення ортопедія-травматологія записатись запис на прийом, огляд, консультація, призначення лікування Хмельницький у м. Хмельницькому та Хмельницькій області


Приймають кращі та досвідченні лікарі травматологи у м. Хмельницькому та Хмельницькій області

сайт https://мрт-кт.укр/likari/travmatolog

1450715775___.jpg


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#2 2022-08-13 08:23:58

Семен
Гість

Re: Травматолог

Дуже нормальний лікар травматолог

#3 2022-10-22 07:44:15

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 440
Сайт
iPadSafari

Re: Травматолог

Професія "Травматолог"

Травматолог – це фахівець, який займається лікуванням механічних пошкоджень, опіків, хвороб та інших порушень опорно-рухового апарату. Крім цього лікар забезпечує профілактику травм, артритів та артрозів.

Травматолог робить повний спектр процедур з відновлення пошкоджених кінцівок пацієнтів, усуває больові синдроми, зупиняє викликані травмами кровотечі та попереджує виникнення вторинних інфекцій.

ЩО ЛІКУЄ ТРАВМАТОЛОГ
Робота травматолога має безпосередній зв'язок із хірургами, рентгенологами, ортопедами, трансплантологами.

Сучасний спосіб життя, невелике фізичне навантаження та сидячі роботи викликають у людей різні ускладнення у функціонуванні опорно-рухової системи. Це і робить травматологію такою затребуваною.

Лікарі в цій галузі займаються вивченням та лікуванням наступних видів проблем:

викривлення хребта та стоп,
остеопорози,
проблеми із суглобами,
плоскостопість,
остеомієліт,
розтягування та розриви,
новоутворення у кісткових структурах,
вивихи,
забиті місця.
ВУЗЬКІ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ
Якщо говорити про більш вузькі напрямки в діяльності спеціаліста, то тут можна виділити такі види діяльності:

дитяча травматологія (пацієнти до 18 років),
травми, отримані внаслідок спортивних навантажень,
протезування,
оперування новоутворень у кістках,
усунення проблем хребетного стовпа,
усунення травм усередині суглобів,
лікування опіків,
операції на кисті,
військова травматологія.
ОБОВ'ЯЗКИ
До основних обов'язків лікаря належать такі види діяльності:

обстеження та лікування хворих з порушеннями в роботі опорно-рухової системи,
гіпсування та зіставлення фрагментів кісток після переломів,
введення ліків у суглоби пацієнтів,
проведення операцій на суглобах та зв'язках,
реанімаційні маніпуляції та протишокові заходи,
відновлення спортсменів та військовослужбовців.
КОМУ ПІДХОДИТЬ ПРОФЕСІЯ?
Стати травматологом можуть фахівці, які здобули вищу медичну освіту. Крім цього, необхідна наявність чинного сертифікату з “Травматології”, що свідчить про проходження необхідного навчання.

Крім традиційних умінь та навичок лікар повинен володіти перев'язками, іммобілізацією, блокадою та вміти вести програми з ДМС та ЗМС.

Професія травматолог  вимагає від спеціаліста відповідальності, уважності, відмінної координації рухів, високих інтелектуальних здібностей та аналітичного складу розуму.

ЗАТРЕБУВАНІСТЬ
Травматологи-ортопеди потрібні як у невеликих травмпунктах, так і великих багатопрофільних клініках, поліклініках, а також у приватних медичних центрах.

ПЕРСПЕКТИВИ ТА КАР'ЄРНЕ ЗРОСТАННЯ ПРОФЕСІЇ
За участь у науковій діяльності, публікацію статей та проведення складних медичних маніпуляцій лікарю надаються кваліфікаційні бали. Щоп'ять років ці бали підсумовуються спеціальною комісією для підтвердження діяльності спеціаліста та присвоєння йому нової кваліфікації.


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#4 2022-11-20 13:45:03

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 440
Сайт
iPadSafari

Re: Травматолог

Що лікує травматолог-ортопед
Коли необхідно звернутися до лікаря-ортопеда
Як проходить прийом у ортопеда
Прийом ортопеда у клініці
Лікування у травматолога
Часті питання ортопеду
Лікар – травматолог-ортопед займається лікуванням захворювань опорно-рухової системи кісток, суглобів, м'язів, сухожиль, верхніх та нижніх кінцівок. Латиною «орто» означає прямий, тобто ортопед – це лікар, який повертає або надає правильне положення окремим частинам тіла. До деформації кістяка можуть призвести запальні процеси, спадкові захворювання, травми, патології обміну.

При вродженій патології діти народжуються вже із зміненими пропорціями тіла. Деякі хвороби проявляються не відразу, а зі зростанням дитини. Він відстає від однолітків у зростанні, викривляються кінцівки. Лікування в ортопеда важливе як надання зовнішніх правильних форм, але й забезпечення нормальної роботи внутрішніх органів.

Від положення спини залежить здоров'я всіх органів грудної та черевної порожнин – серця, шлунка, нирок, легень. Деформація одного суглоба ноги може призвести до деструктивних процесів у всьому організмі, нерівномірного навантаження на хребет та його викривлення.

Що лікує травматолог-ортопед
Хвороби, які лікує лікар-ортопед:

Проблеми з хребтом – порушення постави (лордоз, кіфоз, сколіоз, комбінована патологія), остеохондроз.
Хвороби суглобів – деформуючий артроз (артрит), звичний вивих, аномальна будова.
Вроджені вади розвитку кісткової, м'язової, суглобової систем – карликовість, вроджений вивих стегна, кривошия, клишоногість, недорозвинення кінцівок (артрогрипоз).
Слабкість м'язового корсету та особливості розвитку зв'язкового апарату, що призводять до анатомічних викривлень – плоскостопість, варусна та вальгусна деформація ніг.
Патологія кісткової тканини – пухлини, кісти, уроджені зміни структури кістки, остеопороз, асептичний некроз кістки.
Всі види травм - переломи, тріщини, вивихи, підвивихи, розтягування, розриви сухожиль, капсули суглоба, гемартроз (крововиливи в суглоб).
Краще піддаються лікуванню свіжі ушкодження, ніж наслідки перенесених травм. Часто люди не звертаються після забиття, падіння. Чекають, доки симптоми пройдуть самі. Чи не діагностованими залишаються тріщини, розтягнення зв'язок, пошкодження хряща.

Через тривалий час біль та незручності так і не проходять повністю. Кістка може неправильно зрости, а місця розривів у м'язах і зв'язках гояться з утворенням грубих рубців, що заважають руху. Ушкодження хрящів призводить до дегенеративно-дистрофічних процесів у суглобі. Лікування потім завжди триваліша, пов'язана з великими витратами. Тому записатися на огляд до ортопеда рекомендують, щойно з'явилися перші симптоми хвороби.

Коли необхідно звернутися до лікаря-ортопеда
Якщо турбують болі в ділянці суглобів, у спині, шиї, кінцівках, виникли проблеми з рухом, рекомендується записатися на прийом травматолога-ортопеда. Будь-які захворювання лікуються краще на самому початку. У запущених випадках нерідко потрібна операція, тоді як у перші дні після появи симптомів можна повністю усунути вплив негативного фактора.

Іноді немає виражених деформацій та болю, просто людина швидше втомлюється при ходьбі, підйомі сходами, відчуває дискомфорт. Такі симптоми не потрібно ігнорувати, оскільки вони можуть свідчити про початок серйозного захворювання. Ортопедія та травматолгія має внутрішній поділ на більш вузькі спеціальності:

Ортопед лікує вроджені деформації та наслідки травм переважно консервативними методами. Зменшити навантаження допомагає носіння ортезів, корсету, гіпсу, пов'язок.
Реабілітолог відновлює функцію суглоба, м'язів після стихання гострих явищ за допомогою занять ЛФК (лікувальної фізкультури), масажу, фізіотерапевтичних процедур, рефлексотерапії.
Травматолог спеціалізується на травмах. Може знадобитися репозиція уламків кісток, вправлення вивиху, зшивання кінців зв'язок, зупинка кровотечі.
Ортопед-хірург проводить корекцію деформацій за допомогою операції: подовжує кінцівку, формує правильне осьове навантаження на хребет, ноги. Остеосинтез дозволяє надати потрібної форми кістки.
Протезист підбирає оптимальну форму протеза заміни втраченої частини тіла. Його допомога потрібна після ампутації при руйнуванні суглобів.
Вертебролог займається проблемами спини, подіатр – стопи та гомілки, є фахівець із відновлення кисті.
Огляд лікаря-ортопеда потрібен для встановлення діагнозу та проходження лікування. При необхідності лікар направить пацієнта до вужчого фахівця. У розвитку захворювань опорно-рухового апарату нерідко відіграють роль спадковий фактор, порушення обміну речовин, аутоімунні процеси, гормональні збої. Тому робота ортопеда тісно пов'язана з іншими фахівцями – ендокринологом, терапевтом, ревматологом.

Як проходить прийом у ортопеда
Лікар травматолог-ортопед розмовляє з пацієнтом, з'ясовує скарги: як довго турбують, після чого виникли, чи подібні проблеми мають близькі родичі. Найчастіше хворі поводяться з болем, порушенням рухливості будь-якої частини тіла, зміною правильної анатомічної форми, кількох суглобів, всієї кінцівки. Бувають скарги на втому у спині, нозі, руці після навантаження. Якщо не відновити правильне анатомічне співвідношення всіх структур, симптоми наростатимуть.

При огляді лікар травматолог-ортопед звертає увагу на форму спини, симетричність розташування плечового пояса, вигини хребта. Суглоби обстежують у спокої та визначають обсяг руху в них. При патології можливі припухлість, почервоніння в області зчленування кісток, хрускіт, заклинювання, гіпермобільність або зменшення рухливості суглоба.
Перевіряють рефлекси. Оцінюють ходу пацієнта.
Обстеження лікар-ортопед доповнює клінічними ( загальний аналіз крові ) та
Призначає дослідження апаратними методами діагностики. Проводять рентген, КТ з метою оцінки стану твердих тканин (кістки, хрящі), УЗД , МРТ визначення патології м'яких тканин (м'язи, сухожилля, синовіальна оболонка, суглобова капсула).
Іноді виникає необхідність застосування інвазивних методів – пункції суглоба, артроскопії, взяти матеріал для гістологічного та цитологічного дослідження при підозрі на онкологію.
При записі на прийом пацієнти вибирають зручні дату та час, зазначають, це консультація, первинний огляд чи повторний прийом лікаря-травматолога-ортопеда з лікувальною метою. Лікар-ортопед кооперує роботу з іншими фахівцями, для діагностики використовує сучасне обладнання, надає послуги з медикаментозного, хірургічного та ортопедичного лікування.

Кожному хворому призначають комплексну терапію, що призводить до відновлення нормального стану та функції пошкодженої частини тіла. Встановлення протезу замість відсутньої частини кінцівки дозволить краще пристосуватися до життя постраждалій людині.


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#5 2023-06-30 10:01:01

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 440
Сайт
iPadSafari

Re: Травматолог


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#6 2023-07-26 10:38:18

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 440
Сайт
iPadSafari

Re: Травматолог


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

,
[Bot] ClaudeBot

Підвал форуму

Під керуванням FluxBB

[ Згенеровано за 0.041 сек, 14 запитів виконано - Використано пам'яті: 575.47 Кбайт (Пік: 591.36 Кбайт) ]