Хмельницький запис

медичний форум

Записатись вул. Камянецька, 76 (Філармонія) телефон 0966609569

0966609569
Вул. Пілотська, 1 (Територія Обллікарні) телефон 0682668078

0682668078

Ви не увійшли.

#1 2018-02-26 10:49:23

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт

Нейрохірург

https://мрт-кт.укр/likari/neirohirurg

Приймає лікар нейрохірург кандидат медичних наук в Хмельницькому


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#2 2018-05-29 17:07:25

Алла
Гість

Re: Нейрохірург

гемангиома на тканях руки внутренняя опухоль это к Вам?

#3 2018-05-29 23:22:07

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт

Re: Нейрохірург

Так, звертайтеся, за телефоном для детальних розяснень


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#4 2022-10-22 08:20:01

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт
iPadSafari

Re: Нейрохірург

Нейрохірургія. Що лікують нейрохірурги?

Нейрохірургія.  Що лікують нейрохірурги?
Нейрохірургія — порівняно нова галузь медицини, що динамічно розвивається. Її завдання — діагностика та лікування ( у тому числі і хірургічне) різних захворювань, пошкоджень центральної та периферичної нервової системи та їх наслідків.
Основна частка хворих, які звернулися до нейрохірурга – пацієнти з болем у спині. Переважна більшість їх тривалий час, іноді безуспішно лікуються у лікарів різних спеціальностей з остеохондрозом хребта.
Це захворювання відносять до найпоширеніших у всьому світі. Уражаючи осіб молодого та середнього віку, остеохондроз хребта супроводжується болісними болями в шиї, грудному відділі або в попереку, часто приймає хронічний характер і призводить до різних ускладнень ( деформуючий спондильоз, грижі міжхребцевих дисків, сегментарна нестабільність хребців, розвиток слабкості у м'язах. ).
Профілактика розвитку цих ускладнень полягає у грамотно проведеному своєчасному обстеженні, включаючи високоінформативні методи ( комп'ютерна та магнітно-резонансна томографія). Нейрохірург, оглянувши пацієнта з хронічним болем у спині, визначає перелік необхідних обстежень, а потім тактику лікування пацієнта - консервативне, включаючи лікарську терапію, лікувальну фізкультуру, масаж та фізіотерапію, або хірургічне.
В останні роки широко застосовуються малоінвазивні втручання на хребті при остеохондрозах, у тому числі з використанням ендоскопів, медичних лазерів, ультразвуку та генераторів високочастотної енергії, що проводяться під рентгенівським контролем та місцевим знеболенням шляхом введення голки у уражений диск та його відновлення. Результат цих операцій при правильному їх призначенні та проведенні в більшості випадків швидкий та успішний, крім того, пацієнти проводять у клініці лише кілька днів. Слід зазначити, що у деяких випадках захворювання хребта вимагають серйозних втручань, спеціальних конструкцій та імплантів. Усі пацієнти після операції проходять курс реабілітації, що дозволяє закріпити досягнутий результат та значно покращити якість життя.
Є й інші захворювання хребта та спинного мозку ( гемангіоми хребта, пухлини спинного мозку, метастази, спондилодисцити, абсцеси, мієліти, сирингомієлія та інше), лікування яких проводять нейрохірурги.
Найчастішою причиною звернення до нейрохірурга є головний біль. Напевно, немає у світі людини, яка з тих чи інших причин хоч раз у житті не боліла голова. Причиною головного болю можуть бути близько 20 тисяч хвороб і симптомів. Завданням нейрохірурга в цих випадках є виявлення цієї причини та її усунення.
У діагностиці головного болю використовується комплекс обстежень, що включає дослідження очного дна, полів зору, гостроти зору, слуху, нюху, рентгенографія кісток черепа, ультразвукова ехо-енцефалографія , електроенцефалографія, комп'ютерна та магнітно-резонансна томографія головного мозку, позитронно- емісіон та інші обстеження.
Діагностика методом виключення виявляє такі захворювання як пухлини головного мозку ( кісток черепа, мозкових оболонок, внутрішньомозкових, пухлин турецького сідла та гіпофіза, мозочка і т. д. ), різні форми гідроцефалії мозку, кістозні утворення, посттравматичні зміни мозку та оболонок, наслідки та інші зміни в судинах мозку ( аневризми, мальформації, тромбози, крововиливи та ін.).
При багатьох виявлених змінах нейрохірургами здійснюється корекція порушень структури та функції головного мозку, включаючи широкий спектр хірургічних втручань, що проводяться в стаціонарах з використанням сучасних високих технологій, мікрохірургічної техніки ( мікроскопи, мікроінструментарій, композитні матеріали, ендоскопи, системи нейронавігації). В інших випадках, де немає необхідності в операції на головному мозку, допомога здійснюється залученням суміжних фахівців – неврологів, психіатрів, епілептологів, судинних хірургів, онкологів, радіологів та хіміотерапевтів.
Ще однією з причин звернення до нейрохірургів є такий поширений симптом, як запаморочення. Досить складно буває розібратися через запаморочення. Вестибулярний апарат знаходиться всередині скроневої кістки, пов'язаний з внутрішнім вухом, а нерв, що виходить з вуха, тісно пов'язаний зі стовбуром головного мозку, має кілька ядер та безліч зв'язків з різними відділами кори мозку та мозочка. Ці зв'язки, як сам вестибулярний апарат і нерв, можуть бути пошкоджені пухлиною, запаленням або неправильним кровопостачанням. Допомога нейрохірургам у встановленні причини запаморочення надають ЛОР-лікаріта отоневрологи. Часто досліджується кровотік у судинах як головного мозку, а й хребта, і навіть стан дисків і зв'язок навколо хребетних артерій, щоб уникнути нестабільності шийних сегментів і спазму артерій.
Крім вищезгаданих захворювань, нейрохірурги беруть участь у лікуванні гострих травм нервової системи ( черепно-мозкова травма, ушкодження хребта та спинного мозку, травми периферичних нервів та сухожиль кінцівок) та різних наслідків цих ушкоджень. Зазначимо, що кількість травм головного мозку та хребта за останні два десятиліття збільшилася майже вдвічі.
Крім іншого, важливим розділом нашої спеціальності є так звана функціональна нейрохірургія - надання хірургічної та медикаментозної допомоги пацієнтам з різними больовими феноменами ( болі при невралгіях, невритах, каузалгії, фантомні болі та ін.), включаючи різні види лікування, лазерів, вживлення систем для протибольової електростимуляції, операції з декомпресії нервових стовбурів у вузьких каналах ( тунельні синдроми) та інше.
До функціональної нейрохірургії відносять і лікування різних форм епілепсії ( загальні та фокальні напади, міоклонії, торсіонна дистонія та інші напади). Іноді за цих захворюваннях проводять різні операції. Новим і перспективним методом лікування не тільки епілепсії, а й хронічної депресії називають електростимуляцію блукаючого нерва, коли на шиї пацієнту вживлюється група електродів навколо нерва та програмований електростимулятор, який сам стежить за станом та електричною активністю ядер нерва і дозволяє запобігти розвитку нападу депресії або епілептичний .
Важливим у будь-якій галузі хірургії є ланка реабілітації оперованих пацієнтів, особливо у нейрохірургії. Тут найважливішим є не прогаяти час, протягом якого можна відновити втрачені функції організму. Тому за участю нейрохірургів розробляється і здійснюється план реабілітаційних заходів, що включає лікувальну гімнастику, масаж, застосування медичних ортезів ( корсетів), призначення курсів фізіотерапевтичних процедур, санаторно-курортних заходів і т. д. , що дозволяє покращити зір, слух, пам'ять паралізованих кінцівок, здатність пацієнтів до самообслуговування. Завдяки цьому відбувається більш раннє повернення до звичайного способу життя у пацієнтів, які перенесли навіть тяжкі захворювання та травми.


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#5 2022-12-22 15:07:40

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт
iPadSafari

Re: Нейрохірург

Поява яких симптомів потребує консультації нейрохірурга

Консультація нейрохірурга є обов'язковою при розвитку наступного переліку клінічних ознак:

Нейрохірург
оніміння кінцівки (часткове або повне), що супроводжується запамороченням і лабільністю АТ;
парестезія пальців ніг, що супроводжується болем у попереку, що іррадіює по ходу кінцівки;
розлад координації та ходи, рівноваги та стійкості;
утруднення зі сприйняттям інформації;
різка дисфункція мови, зору;
спонтанні непритомності, головний біль;
різні тики, гіперкінези, епілептичні напади, стійкий больовий синдром.
Нудота, блювання, непритомність, дезорієнтація, дзвін у вухах, запаморочення, що виникли внаслідок черепно-мозкової травми, - це показання до негайного звернення до нейрохірурга.

Які патології лікує фахівець

Нейрохірурги спеціалізуються на оперативному лікуванні великого переліку патологій та травматичних ушкоджень нервової системи, хребта, головного та спинного мозку:

міжхребцеві грижі;
спондилоартрит;
тунельний синдром;
черепно-мозкові травми всіх типів;
спондилолістез;
патології мозкової кори та підкіркових структур;
судинні мальформації спинного та головного мозку;
новоутворення мозку, та мозкових оболонок;
пухлини периферичних нервів;
абсцес, гематома, емпієма мозку;
остеохондроз;
вроджені аномалії мозку та черепа;
пухлини органів зору;
ішемічний та геморагічний інсульт;
прогресуюча епілепсія, хвороба Паркінсона і т. д .;
центральний та периферичний больовий синдром;
наслідки та ускладнення ЧМТ та травм хребта.
Як і в ситуаціях з іншими патологіями, в нейрохірургії гостроактуальне правило «що раніше пацієнт отримає адекватну медичну допомогу, тим більша ймовірність благополучного результату!». Попередній запис на консультацію нейрохірурга GMS Hospital здійснюється на сайті чи онлайн.

Як проходить первинний прийом

На консультації лікар опитує пацієнта, аналізує історію хвороби та отриману інформацію про симптоматику, перенесені раніше травми, пошкодження, захворювання. Після збору докладного анамнезу нейрохірург виконує огляд і, для отримання повноцінної клінічної картини, призначає ряд лабораторно-інструментальних досліджень, серед яких:

Нейрохірург
рентгенографія;
КТ, МРТ, ПЕТ;
УЗД з доплерографією;
люмбальна (спинномозкова) пункція;
біопсія;
мієлографія;
ехоенцефалографія, електроенцефалографія;
аналізи крові (загальний, на згортання і т. д. ).
Операція - головний метод лікування в галузі нейрохірургії. Екстрені втручання спрямовані на врятування життя. Вони вимагають вжиття невідкладних заходів і здійснюються при мінімальній підготовці без проведення великої кількості перерахованих вище досліджень.

Які операції проводить нейрохірург

Нейрохірурги виконуються такі види втручань:

вертебропластика;
видалення грижі міжхребцевих дисків;
стабілізація хребта;
ламінопластика;
окциптоспондильоз;
видалення спинномозкових пухлин;
видалення пухлин головного мозку та його оболонок.
Усі нейрохірургічні операції здійснюються із застосуванням ультрасучасного обладнання та мікрохірургічних технологій, високоточної операційної оптики та ендоскопічної апаратури.

Тактика ведення пацієнта

Після отримання результатів комплексного обстеження лікар приймає рішення про подальшу тактику ведення пацієнта. Якщо отримані дані підтверджують, що подальше лікування не потребує хірургічного втручання, нейрохірург направляє пацієнта до профільного фахівця (зазвичай невропатолога). Якщо потрібна операція, лікар проведе необхідні п/операційні заходи та направить пацієнта до стаціонару.

При планових втручаннях госпіталізація здійснюється напередодні або у день втручання. В екстрених ситуаціях пацієнта відразу госпіталізують до стаціонару, де після мінімальної підготовки проводиться операція. Післяопераційний період протікає з виконанням відновно-реабілітаційних заходів, призначених нейрохірургом - він може включати постільний режим, масаж, лікарську терапію, ЛФК, дієту і т. д. або за телефоном.


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

#6 2023-07-26 10:59:12

mrtdjjj
Administrator
З Хмельницький
Зареєстрований: 2015-02-23
Повідомлень: 439
Сайт
iPadSafari

Re: Нейрохірург


МРТ КТ Хмельницький Ультрадіагностика
вул. Камянецька, 76 (Філармонія) т. 0966609569
вул. Пілотська, 1 (територія Обллікарні) т. 0682668078
https://mrt-ct.com.ua/

Неактивний

,
[Bot] claudebot

Підвал форуму

Під керуванням FluxBB

[ Згенеровано за 0.106 сек, 8 запитів виконано - Використано пам'яті: 590.29 Кбайт (Пік: 606.18 Кбайт) ]